Volkstuinvereniging Grouw

Tuinieren voor uw plezier

Recepten

Met de producten van uw tuin kunt u de lekkerste gerechten maken. Ook met oude rassen, zoals bijvoorbeeld de Kollumer pronkboon. Deze bijna vergeten boon is gratis verkrijgbaar op de ledenvergadering van onze vereniging.
Op deze pagina staan enkele gerechten. Door op de naam van het recept te klikken kunt u het recept downloaden. Het verschijnt dan in een nieuw tabblad waar u het recept kunt bekijken, printen en/of opslaan.

Op de website van Streekmerk Wâldpyk staan ook veel recepten van Friese nutsplanten- en fruitrassen.

Kent u ook een speciaal gerecht dat u graag wilt delen? Via het contactformulier kunt u dit doorgeven. Wij zorgen dan dat anderen het via de website kunnen downloaden en desgewenst kunnen printen.

2 reacties

 1. Hallo,
  Ik was op zoek naar grauwe erwten rassen. Ik ben opgegroeid in Noord Holland, maar woon nu op Vancouver Island (westkust van Canada). We gaan in februari naar Nederland en ik heb gekeken bij De Bolster. Die hebben wel rozijnen erwten, maar grauwe erwten schijnen toch anders te zijn. Toen ik het “googelde” kwam jullie website op, omdat jullie een recept ervan hebben. Ik kan hier wel Desiree (een kortstroige capucijner) en Blauwschokker zaad kopen, maar ik heb nog geen grauwe erwt gevonden. Kunnen jullie me verder helpen?
  Vriendelijke groeten van
  Ria

 2. Graag verwijs ik u naar landbouwer Piet Hoekstra uit Sint Jacobiparochie die alles weet van grauwe erwten en die eventueel ook kan leveren. E-mail: pietghoekstra@hetnet.nl.

  Bonne Bruinsma
  secretaris ‘vtv Grouw’

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.